ГоловнаСуспільствоПодії

Матіос схиляється до версії подвійного заряджання у вибуху "Молота" на Рівненському полігоні

"Міномети працювали без запобіжників, що спричинило можливість подвійного заряджання".

Матіос схиляється до версії подвійного заряджання у вибуху "Молота" на Рівненському полігоні
Фото: ТСН

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що причиною вибуху міномета "Молот" на Рівненському полігоні, що призвів до людських жертв, могло бути подвійне заряджання.

"Свідчення учасників навчань відрізняються. Ніхто не може точно сказати, був це перший постріл і несправність міномета чи вибух стався через подвійне заряджання. На думку слідства, міномети працювали без запобіжників, що спричинило можливість подвійного заряджання. Вибух стався відразу після чергового заряджання. Характер і обставини розриву міномета також на це вказують. Попередньо в діях незалежного спостерігача стрільб є всі ознаки службової недбалості: відстань між мінометами - 8 метрів замість передбачених вимогами 20, глибина окопів також не відповідала нормативам", - повідомив прокурор.

При цьому він підкреслив, що це тільки попередня оцінка випадку. Остаточні висновки будуть зроблені тільки після експертизи.

"Докладні висновки дасть відповідна експертиза, дозвіл на яку очікуємо отримати в суді (через так звані "правки до КПК Лозового") тільки сьогодні, на п'ятий день. Усі речові докази (залишки й осколки міномета і міни) вилучені", - написав Матіос у фейсбуці.

Нагадаємо, 6 липня в результаті чергового вибуху міномета М120-15 "Молот", прийнятого на озброєння 2016 року, загинули четверо військових, ще вісім були поранені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram