ГоловнаСуспільствоПодії

16-річний підліток на Донбасі втратив кисть під час вибуху невідомого предмета

Юнак приніс вибухонебезпечний предмет додому і намагався його розібрати.

16-річний підліток на Донбасі втратив кисть під час вибуху невідомого предмета
Фото: police.dn.ua

До Костянтинівського відділення поліції надійшло повідомлення від працівників місцевої лікарні про те, що до них доставили 16-річного хлопця, який постраждав унаслідок вибуху невідомого предмета. Про це повідомляє прес-служба відомства.

У потерпілого діагностовано травматичну ампутацію лівої кисті, осколкові поранення грудної клітини й ока. Попередньо відомо, що підліток приніс вибухонебезпечний предмет додому і почав розбирати. Внаслідок чого стався вибух, який призвів до травм.

Як з'ясувалося, хлопець знайшов предмети, схожі на боєприпаси, і забрав їх з собою. Коли потерпілий спробував розібрати їх, один із них здетонував у нього в руках.

Зараз правоохоронці встановлюють усі обставини події та проводять перевірку.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України з позначкою "нещасний випадок".

Нагадаємо, з початку року в Донецькій області через необережне поводження з вибухонебезпечними предметами загинуло 4 людини, серед них одна дитина, ще 14 травмовано, серед них 5 дітей. За даними СММ ОБСЄ, упродовж 2018 року на Донбасі загинули двоє і отримали поранення 10 дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram