ГоловнаСуспільствоПодії

Пожежу в Чорнобильській зоні повністю ліквідовано

Радіаційний фон у Києві, Чорнобилі та на промисловому майданчику ЧАЕС у межах норми.

Пожежу в Чорнобильській зоні повністю ліквідовано
Фото: facebook.com/MykolaChechotkin

Лісову пожежу в Чорнобильській зоні повністю ліквідовано.

Про це повідомляється на сайті Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"О 17:50 пожежу в лісовому масиві у Зоні відчуження ліквідовано. До гасіння були залучені 25 од. техніки та 138 осіб, з них від ДСНС - 15 од. техніки та 116 осіб", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що авіація ДСНС - 2 літаки АН-32П і вертоліт Мі-8 - до початку робіт з гасіння пожежі здійснила 69 скидань води (318 тонн).

Радіаційний фон у містах Київ, Чорнобиль і на промисловому майданчику ЧАЕС перебуває у межах норми.

"У Києві радіаційний фон становить 12 мкР/год (безпечний рівень - до 30 мкР/год). У місті Чорнобиль радіаційний фон становить 31 мкР/год (безпечний рівень - до 50 мкР/год). На промисловому майданчику Чорнобильської АЕС радіаційний фон становить 51,6 мкР/год (безпечний рівень - до 140 мкР/год)", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вранці 5 червня у Чорнобильській зоні сталося займання сухої трави з подальшим поширенням пожежі на лісовий масив на площі близько 12 га. Надвечір 6 червня пожежу було локалізовано на загальній площі близько 2 га

Станом на ранок 7 червня в Чорнобильській зоні пожежні продовжували гасіння двох окремих осередків пожежі на загальній площі близько 1,5 га.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram