ГоловнаСуспільствоВійна

П'ятеро військових постраждали за добу на Донбасі

Зафіксовано 44 обстріли.

П'ятеро військових постраждали за добу на Донбасі
Фото: EPA/UPG

У понеділок, 23 квітня, в результаті виконання бойових завдань на Донбасі четверо українських військових були поранені, ще один боєць отримав бойову травму.

За минулу добу бойовики російсько-окупаційних військ здійснили 44 обстріли позицій Збройних Сил України, повідомляє штаб АТО.

Зокрема, на Луганському напрямку зі 120- і з 82-міліметрових мінометів і гранатометів окупанти відкривали вогонь по укріпленнях поблизу Троїцького. Також міномети калібру 82 мм противник застосував неподалік Попасної і тричі - в районі Новоолександрівки. Крім того, під вогонь з гранатометів і великокаліберних кулеметів потрапили захисники Новозванівки, а із зенітної установки і стрілецької зброї обстрілювали військових біля Новоселівки.

На Донецькому напрямку 120-міліметрові міномети окупанти застосували по українських позиціях неподалік Водяного, а 82-міліметрові міномети - поблизу шахти Бутівка. Також з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї бойовики відкривали вогонь по захисниках Верхньоторецького, Водяного, Гнутового, Кам'янки, Авдіївки, Шахти Бутівка і Талаківки. З великокаліберних кулеметів були обстріляні опорні пункти в районі Павлополя, Мар'їнки і Лебединського, зі стрілецької зброї - біля Невельського, Павлополя, Лебединського і Піщевика. Поблизу Красногорівки і Мар'їнки зафіксували снайперський вогонь.

Нагадаємо, в неділю, 22 квітня, бойовики на Донбасі здійснили 30 обстрілів позицій Збройних Сил України, далі порушуючи перемир'я, але постраждалих серед українських військових не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram