ГоловнаСуспільствоЖиття

Смерть українців у СІЗО Сімферополя в Росії назвали суїцидами

Трьох українців знайшли повішеним, у одного було перерізане горло.

Смерть українців у СІЗО Сімферополя в Росії назвали суїцидами
Симферопольский СИЗО, где держат фигурантов дела Хизб ут-Тахрир
Фото: Алина Смутко

Смерть обвинувачених громадян України, які містилися в слідчому ізоляторі Сімферополя, в Росії назвали наслідком суїцидів. Про це йдеться в повідомленні Федеральної служби виконання покарання Росії.

Йдеться про чотирьох українців, які, за інформацією правозахисників, протягом квітня загинули в СІЗО Сімферополя.

Так, 6 квітня в СІЗО виявили повішеним Сервера Білялова і Олега Гончарова. Через тиждень, 12 квітня, в штрафному ізоляторі знайшли повішеним Дмитра Шиповніка. У камері № 8 наступного дня, 13 квітня, з перерізаним горлом знайшли Іслама Іскерова, якого доставили в СІЗО Сімферополя з Джанкоя.

У Федеральній службі виконання покарань Росії факт загибелі трьох ув'язнених, імена яких не називаються, трактують як суїцид.

Те, що ще один ув'язнений СІЗО Сімферополя перерізав собі горло в Росії підтверджують. Однак заявляють, що медикам вдалося його врятувати.

“Засуджений П. завдав собі тілесне ушкодження у вигляді різаної рани шиї ... Зараз засуджений П. перебуває в медичній установі, його стан задовільний", - йдеться в повідомленні.

Раніше український омбудсмен Людмила Денисова просила у колеги з РФ розслідувати неприродну смерть 4 українців в СІЗО окупованого Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram