ГоловнаСуспільствоПодії

З України депортували "злодія в законі" Іраклія Калічаву

Його спіймали вдруге за півтора року.

Співробітники Служби безпеки України затримали на території країни і видворили 37-річного "злодія в законі" Іраклія Калічаву, відомого в кримінальному середовищі як Іраклій Хуту.

За інформацією СБУ, кримінальник прибув в Україну для контролю за діяльністю кримінальних кіл Одеської області та перерозподілу доходів протиправного бізнесу, зокрема: квартирних крадіжок, торгівлі наркотиками та викрадення елітних автомобілів

.

Фото: ssu.gov.ua

Правоохоронці затримали Іраклія Хуту з українськими документами на ім'я іншої особи. Зловмисника примусово видворили з території України з подальшою забороною в'їзду. Вилучений паспорт громадянина України рішенням Державної міграційної служби анульовано.

Операція з викриття "злодія в законі" проводилася спільно зі співробітниками поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Один з лідерів сухумського злодійського клану Іраклій Хуту входить у сорок найвпливовіших злодіїв у законі, які діють на території пострадянського простору.

Калічаву не вперше затримують на території України. У серпні 2016 року його вже депортували з країни.Тоді СБУ повідомляла, що Хуту коронували ще в 1999 році, коли йому було 19 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram