ГоловнаСуспільствоЖиття

ЗМІ оприлюднили відео, де Супрун пропонують хабар квартирою

"Як задекларуєте, ваша справа. Є фонди такі".

ЗМІ оприлюднили відеозапис Національного антикорупційного бюро, на якій в.о. міністра охорони здоров'я Уляні Супрун пропонують хабар у вигляді квартири. Запис потрапив у розпорядження журналістів ТСН.

На відео чиновниці пропонують хабар у вигляді квартири в обмін на медичне обладнання для лікарень міста Вишневе.

У записі видно, як людина шепоче щось на вухо, а потім бере за лікоть Уляну Супрун і знову тихо каже: "Я не розумію такі речі, я розповім як у нас вдома будуються гарні ... Як задекларуєте, ваша справа. Є фонди такі".

У сюжеті йдеться, що ця історія стосується одного з епізодів, які були записані в кабінеті керівника САП Назара Холодницького. У ньому фігурують не менше п'яти осіб.

На "плівках" нібито присутній помічник Олега Ляшка Олександр Богачов, який є головою Києво-Святошинського районного відділення Радикальної партії. Він стверджує, що Супрун сама скаржилася на житлові умови, і він вирішив допомогти, за що його "тепер хочуть судити".

Також на відео мер Вишневого Ілля Діков особисто зустрічається з Уляною Супрун і обговорює схему передачі їй квартири через "власні фонди", яку повинні були оформити на її помічника, йдеться в матеріалі журналістів ТСН.

14 березня Супрун сама розповіла, як їй пропонували хабар. Вона сказала, що відразу повідомила правоохоронцям і після тільки підігрувала учасникам корупційної схеми.

7 березня 2018 року детективи НАБУ прийшли з обшуком до Олександра Богачова у справі про пропозицію хабара Супрун.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram