ГоловнаСуспільствоЖиття

Компанії, які неякісно зробили ремонт доріг, більше не будуть підрядниками, - Кличко

Мер столиці констатував, що зиму "пережили" не всі відремонтовані об'єкти.

Компанії, які неякісно зробили ремонт доріг, більше не будуть підрядниками, - Кличко
Фото: kiev.klichko.org

Недоліки, виявлені на відремонтованих міжквартальних проїздах і прибудинкових територіях, підрядники повинні усунути за свій рахунок.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко після інспекції низки дворів Солом'янського району, де після торішнього ремонту знову з'явились ями, повідомляється на сайті мера.

Мер зазначив, що благоустрій прибудинкових територій та міжквартальних проїздів є важливим завданням для столичної влади, незважаючи на те, що ремонт на багатьох об'єктах не проводився десятиріччями.

Кличко нагадав, що роботи з ремонту міжквартальних проїздів почалися в столиці 2015 року. За цей час у місті відремонтували понад тисячу об'єктів. Минулого року в столиці було відремонтовано 280 проїздів та прибудинкових територій. Водночас, зазначив Кличко, зиму "пережили" не всі відремонтовані об'єкти. І тому, підрядники повинні оперативно усунути виявлені недоліки за власні кошти.

"Компанії, які неякісно зробили ремонт, більше не будуть підрядниками. Ми не будемо з ними працювати. Але зараз вони повинні відремонтувати покриття згідно зі стандартами. Якщо це не буде зроблено, то ми будемо звертатися в правоохоронні органи, щоб притягнути їх до відповідальності, тому що гроші за роботу вони отримали", - підкреслив Кличко.

Фото: kiev.klichko.org

Генеральний директор "Київавтодору" Олександр Густєлєв нагадав, що гарантійний термін під час проведення ремонтних робіт - 5 років.

"На всі об'єкти - обов'язковий гарантійний термін. Щодо кожного двору є повна інформація, і ми змусимо виправляти недоліки", - сказав Густєлєв.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман анонсував 2018 року масштабний ремонт доріг, якого "ще не було за часів незалежності".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram