ГоловнаСуспільствоВійна

Обстріл зірвав чергову спробу розведення сил біля Станиці Луганської

Повна тиша мала протриматися тиждень.

Обстріл зірвав чергову спробу розведення сил біля Станиці Луганської
Фото: Facebook / DE NE DE

Умову тижневої відсутності обстрілів для розведення сил і засобів у районі смт Станиця Луганська вкотре не виконано, повідомили в штабі АТО.

Обстріл зі стрілецької зброї по позиціях Збройних Сил України відбувся вчора близько 19:25. Про нього українська сторона СЦКК поінформувала СММ ОБСЄ.

"Як і попередній обстріл позицій поблизу Станиці Луганської, задокументований 15 березня, так і нинішній свідчать про небажання ватажків окупаційної адміністрації РФ залишати утримувані позиції. Зі свого боку підрозділи Збройних Сил України готові до відведення своїх сил і засобів на ділянці розведення в районі селища Станиця Луганська в дзеркальному варіанті, за умови неухильного виконання вимог Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи", - додали в штабі АТО.

Нагадаємо, за умови дотримання режиму тиші в районі н.п. Станиця Луганська 5 березня 2018 року мало відбутися розведення сил і засобів, проте через обстріли воно зірвалося і почався черговий відлік семи діб повної тиші.

Ще восени 2016 року учасники програми Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування - Петровського, Золотого і Станиці Луганської. Рамкова угода передбачає розведення сил на кілометр углиб і вшир.

Відведення тоді відбулося лише в районах перших двох населених пунктів: біля Золотого - 1 жовтня, а біля Петровського - 7 жовтня. Біля Станиці Луганської розведення сил відклали, пославшись на обстріли. Після цього відведення сил на цій ділянці багаторазово зривалося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram