ГоловнаСуспільствоВійна

У результаті вибуху в Донецьку загинула киянка

Розбірки між двома фейковими "ЛНР" і "ДНР" влаштовують просто на вулицях Донецька.

У результаті вибуху в Донецьку загинула киянка
Фото: EPA/UPG

У Кіровському районі Донецька недалеко від кафе з назвою "СРСР" днями стався вибух, у результаті якого загинула киянка, яка приїхала на похорон дідуся.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

Зазначають, що "таким чином проводилася операція затримання молодика, якого підозрювали в торгівлі зброєю. Саме ж затримання проводили співробітники так званого "МВС ДНР".

"Підозрюваний намагався втекти від переслідувачів і зупинив автобус, який проїжджав повз. Цей автомобіль рухався в бік блокпоста бойовиків "Каргіл", на Курахівському напрямку. Водій зупинився, побачивши жестикуляцію молодика, давши йому можливість забратися в машину, де сиділи цивільні. І цієї ж миті в нього розірвалася граната, в результаті вибуху якої загинула жінка 1979 року народження, яка приїхала з Києва на похорон дідуся. На місці помер і сам підозрюваний "МВС ДНР". Ще шість чоловік отримали поранення різного ступеня тяжкості. За наявною в оперативників інформацією Держприкордонслужби - підозрюваний прибув у Донецьк з так званої "ЛНР" і перебував у розшуку за підозрою в убивстві двох осіб", - йдеться в повідомленні.

У Держприкордонслужбі зазначають, що такі випадки на вулицях Донецька зараз не рідкість.

"Вони настільки впевнені у своїй безкарності, що влаштовують розбірки між двома фейковими "ЛНР" і "ДНР" просто на вулицях Донецька. Наявність при цих розбірках цивільних і можливі жертви їх мало хвилюють... Громадяни часто бувають у небезпеці, опиняючись у вирі "спецоперацій" горе-захисників, які не дуже обтяжують себе турботою про цивільних і нерідко перебувають під дією алкогольних і психотропних речовин. Але навіть наявність втрат серед населення вони швидко подають у власні медіа як жертв терористичних атак", - резюмували в ДПСУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram