ГоловнаСуспільствоЖиття

Справу головлікаря Запорізької обласної лікарні направили в суд

Ігоря Шишку підозрюють у заподіянні державі 13 млн гривень збитків під час закупівлі автомобілів швидкої допомоги.

Справу головлікаря Запорізької обласної лікарні направили в суд
Фото: goodvin.info

Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила в Комунарський районний суд міста обвинувальний висновок стосовно головного лікаря обласної клінічної лікарні Ігоря Шишки, підозрюваного в заподіянні державі 13 млн гривень збитку.

Про це повідомила прес-служба САП у Фейсбуці.

"6 березня до суду направлено для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно головного лікаря КУ «Запорізька обласна клінічна лікарня», колишнього начальника відділу матеріально-технічного забезпечення лікарні та колишнього директора ТОВ «Торгово-фінансова компанія «ЛАЗ» за звинуваченням у зловживанні службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, та службовому підробленні - тобто в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що головлікар, керівник "ЛАЗу" і секретар комітету з конкурсних торгів лікарні організували проведення незаконної процедури закупівлі автомобілів швидкої допомоги типу "А" за рахунок субвенції з держбюджету в одного учасника. В результаті 23 жовтня 2012 року між КУ "Запорізька обласна клінічна лікарня" та ТОВ ТФК "ЛАЗ" було укладено договір, за яким лікарня придбала 26 автомобілів, комплектація і технічні параметри яких не відповідають вимогам стандартів України, а також експлуатація яких за прямим призначенням неможлива.

Відзначають, що в підсумку державі було завдано збитків на суму 13 млн гривень.

Шишку затримали детективи Національного антикорупційного бюро 1 серпня минулого року.

Нагадаємо, в Кропивницькому головлікар поліклініки Нацполіції вимагав у військового $1 тис. за оформлення інвалідності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram