ГоловнаСуспільствоПодії

Військова прокуратура затримала заступника начальника Харківського прикордонного загону

Його підозрюють у скоєнні злочинів за чотирма статтями КК.

Військова прокуратура затримала заступника начальника Харківського прикордонного загону
Задержанный замначальник Харьковского пограничного отряда
Фото: lysenko.andrii\Facebook

У Харківській області за підозрою у скоєнні низки злочинів співробітники військової прокуратури вчора, 16 лютого, затримали заступника начальника Харківського прикордонного загону. Про це повідомив прес-секретар Генпрокуратури України Андрій Лисенко.

Затриманий заступник начальника Харківського прикордонного загону є також начальником прикордонної комендатури швидкого реагування Східного регіонального управління Держприкордонслужби.

"Підозрюваний П., залучаючи до протиправних дій інших військовослужбовців, організував злочинну схему отримання неправомірної вигоди за внесення неправдивих відомостей в офіційні документи та автоматизовані системи з довільного перетину державного кордону України окремими особами", - йдеться в повідомленні.

За даними Лисенка, під час слідства також досліджують обставини дій чиновника в інтересах осіб, підозрюваних в участі в діяльності терористичних організацій.

Затриманому оголошено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів за чотирма статтями: ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою), ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Також будуть клопотати про запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, раніше у Львові співробітниця міграційної служби попалася на хабарі за оформлення закордонного паспорта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram