ГоловнаСуспільствоЖиття

Затриманий за бійку львів'янин намагався дати поліцейському $20 хабара

Тепер замість 85 гривень штрафу йому загрожує до 4 років в'язниці.

Затриманий за бійку львів'янин намагався дати поліцейському $20 хабара
Фото: facebook.com/artem.shevchenko.9

У Львові затриманий після бійки 23-річний місцевий житель намагався дати поліцейським 20 доларів хабара.

Про це повідомляє прес-служба поліції області, опублікувавши відеозапис інциденту в Фейсбуці.

У неділю близько опівночі до патрульних, які регулювали рух на місці падіння дерева на дорозі до Винників, під'їхав водій і повідомив про бійку. За його словами, на вулиці Личаківській двоє чоловіків били третього. Коли інспектори під'їхали на місце, вказане очевидцем, то побачили, що все так і є. Інспектори припинили конфлікт, але потерпілий відмовився від будь-яких претензій.

Оскільки чоловіки були в стані алкогольного сп'яніння і поводилися агресивно, їх доставили до Шевченківського відділку поліції для встановлення особи та складання адмінматеріалів за появу в нетверезому стані в громадських місцях.

Затримані постійно називали вигадані імена, але патрульним усе ж вдалося встановити справжні.

"Коли 23-річний львів'янин зрозумів, що відповідальності уникнути не вдасться, він вирішив написати заяву про неправомірні, на його думку, дії працівників патрульної поліції і попросив повернути його заяву для ознайомлення.

"Чоловік повернув документ у складеному вигляді зі словами «Це Вам!». Раптом із заяви вилетіла купюра номіналом 20 доларів США. На місце події викликали слідчих. Купюру вилучили. Тепер чоловікові, крім штрафу 85 гривень за адміністративні правопорушення, може загрожувати кримінальна відповідальність за ст. 369 КК (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі)", - повідомили в поліції.

Нагадаємо, в Полтавській області бізнесмен пропонував начальникові поліції 100 тис. гривень хабара на рік. Правоохоронець грошей не взяв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram