ГоловнаСуспільствоПодії

Киянин намагався внести на рахунок 300 тис. грн, виготовлених за допомогою ксерокса

Гроші він отримав від "валютника" в обмін на 11 тис. доларів.

Киянин намагався внести на рахунок 300 тис. грн, виготовлених за допомогою ксерокса
Фото: Днепр Час

Служба безпеки ПриватБанку в понеділок затримала і передала поліції жителя столиці, який намагався внести як оплату за автомобіль 300 тисяч фальшивих гривень, виготовлених за допомогою ксерокса.

"Вилучені фальшивки навіть фальшивими грошима назвати складно, таку підробку видно без застосування спецобладнання", - цитує прес-служба ПриватБанку начальника служби безпеки Сергія Болотіна.

За словами затриманого, ці гроші він отримав у фірмовому упакуванні одного з приватних українських банків від нелегального валютного міняйла як оплату за 11 тисяч доларів США. З нелегальними "валютниками" клієнт познайомився в Інтернеті, а отримані гроші не перераховував.

Вилучені фальшивки і їхнього власника-невдаху передано поліції. За фактами шахрайства відкрито кримінальне провадження.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року співробітники СБУ і Національної поліції впіймали на продажу фальшивої валюти депутата Прилуцької міськради. Його взяли на гарячому, коли він намагався продати 200 доларів США і 500 євро за половину вартості. В автомобілі депутата знайшли ще 6700 доларів з ознаками підробки. Банкноти були зроблені якісно і навіть мали ступені захисту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram