ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві пропонують назвати сквер на честь Кузьми Скрябіна

З такою пропозицією виступили жителі масиву Виноградар, де жив артист.

У Києві пропонують назвати сквер на честь Кузьми Скрябіна
Фото: Сергей Нужненко

У Києві розпочалося громадське обговорення про присвоєння скверу на вулиці Порика імені українського співака Андрія Кузьменка, відомого як Кузьма Скрябін.

Про це повідомляють на сайті Київради.

Зазначають, що з такою пропозицією виступили жителі масиву Виноградар, а Комісія з питань найменувань підтримала ініціативу і винесла питання на громадське обговорення.

На підтримку скверу імені Скрябіна жителі масиву зібрали понад 2 тис. підписів осіб, які проживають у межах пішохідної доступності скверу. Основним аргументом стало те, що співак разом із сім'єю жив у цьому районі.

"Голосування триватиме два місяці, і якщо кияни підтримають назву, комісія з найменувань порекомендує її до розгляду. Тоді ми з юристами підготуємо проект рішення Київради, який, за процедурою, розглянуть спочатку комісії, а потім депутати в сесійній залі", - пояснив подальшу процедуру депутат Київради Олексій Окопний.

Проголосувати можна на сайті КМДА до 24 березня цього року.

Сквер на вулиці Порика існує з 2015 року. За два роки там виконали капремонт, а цього року заплановано повністю завершити комплекс робіт - освітлення, полив і тверде покриття.

Нагадаємо, Андрій Кузьменко загинув у ДТП 2 лютого 2015 року в Криворізькому районі Дніпропетровської області. МВС вважає, що винуватцем ДТП був сам співак.

У місті Волноваха Донецької області на честь музиканта назвали вулицю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram