ГоловнаСуспільствоЖиття

Порошенко назвав "кіборгів" символом України, яку неможливо перемогти

Сьогодні відзначають День пам'яті захисників Донецького аеропорту.

Порошенко назвав "кіборгів" символом України, яку неможливо перемогти
Донецкий аэропорт

Сьогодні, 20 січня, у Києві вшанували пам'ять загиблих у 2014-2015 роках захисників Донецького аеропорту, передає Інтерфакс.

"242 дні незламності, 242 дні героїзму, 242 дні відданості. Україна назавжди запам'ятає безстрашних захисників Донецького аеропорту. І наші Кіборги - символ України, яку неможливо перемогти", - зазначив Президент Петро Порошенко сьогодні в своєму акаунті у Твіттері.

Захід на честь пам'яті захисників відбувся у Центральному будинку офіцерів. Там родичам і близьким загиблих вручили нагороди Міноборони України і грамоти "Української асоціації інвалідів АТО"

Протистояння між силами АТО і бойовиками в Донецькому аеропорту ім.Прокоф'єва почалося в травні 2014 року, оборона об'єкта тривала 242 дні. За цей час 200 українських бійців загинули, ще півтисячі отримали поранення.

Аеропорт обстрілювали з артилерії, «Градів», мінометів і танків, працювали снайпери. Кіборгами українських військових назвали самі терористи. Мовляв, тільки роботи здатні вистояти в таких важких умовах.

19-20 січня 2015 в результаті підриву бойовиками колон, які тримали перекриття аеропорту, загинули близько 60 бійців. 21 січня 2015 року сили АТО відійшли з ДАПу через руйнування об'єкта.

Пам'ять загиблих захисників Донецького аеропорту відзначається 20 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram