ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики облаштовують нові вогневі позиції в населених пунктах, - СЦКК

Окупанти вкотре хочуть використати мирних жителів як "живий щит".

Бойовики облаштовують нові вогневі позиції в населених пунктах, - СЦКК
Фото: Прес-центр штабу АТО

Бойовики ОРДО/ОРЛО продовжують використовувати режим припинення вогню, запроваджений на час новорічних і різдвяних свят, для облаштування старих і створення нових вогневих позицій, повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook.

Зведення фортифікацій і розміщення на них військової техніки й озброєння здійснюється в межах населених пунктів і безпосередньо біля житлових будинків мирних громадян України на тимчасово не підконтрольній Україні території.

"Такі порушення виявлено й східній частині м. Кальміуське (кол. Комсомольське, за 42 км на південний схід від Донецька), де техніку й обладнаний військовий об'єкт розташовано біля житлового будинку. Також зафіксовано облаштування окопів і траншей за не більш ніж 300 метрів від с. Калиново-Борщувате (Луганська область) і безпосередньо навколо житлового сектору с. Стила (Донецька область)", - йдеться в повідомленні.

Українська сторона СЦКК зазначає, що такі дії є свідченням байдужості до місцевого населення і спробами бойовиків ОРДО/ОРЛО вкотре використати мирних жителів населених пунктів окупованих територій як «живий» щит.

Нагадаємо, 2017-го на Донбасі розмінували майже 26 тис. гектарів території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram