ГоловнаСуспільствоЖиття

Харківського терориста суд відправив під варту на 2 місяці

Підозрюваний просив взяти його під домашній арешт.

Харківського терориста суд відправив під варту на 2 місяці
Владимир Безух в суде
Фото: censor.net.ua

Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід Володимиру Безуху, який вчора в приміщенні "Укрпошти" у Харкові захопив заручників. Безуха відправили під варту терміном на 60 діб. Відповідне рішення ухвалила суддя Валентина Божко, передає УНІАН.

"Застосувати щодо Безуха Володимира Володимировича запобіжний захід у вигляді утримання під вартою в Харківській установі виконання покарань №27 на 60 діб - до 27 лютого 2018 року без визначення застави", - заявила вона.

Водночас суддя зазначила, що застосування до підозрюваного м'якіших заходів є неможливим. Зі свого боку Безух на запитання журналістів, чи буде він оскаржувати це рішення суду, відповів позитивно, але додав, що не бачить у цьому сенсу. Під час розгляду клопотання підозрюваний визнав свою провину і просив суд застосувати до нього запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Слідчим управлінням ГУНП в Харківській області розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу. Згідно зі санкцією статті затриманому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, вчора зловмисник захопив заручників у приміщенні "Укрпошти" в Харкові. Згодом виявилося, що цей чоловік раніше балотувався на посаду міського голови Харкова, також мав судимість, а радник глави МВС Шкіряк заявив, що під час медичної експертизи у нього встановлено психічні проблеми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram