ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія відмовила ГПУ у видачі підозрюваного у вбивстві майданівців "беркутівця" Садовника

Мотивуючи це наявністю у нього російського громадянства.

Росія відмовила ГПУ у видачі підозрюваного у вбивстві майданівців "беркутівця" Садовника
Дмитрий Садовник
Фото: Униан

Генеральна прокуратура України отримала від Росії офіційну відмову у видачі причетного до злочинів на Євромайдані екс-заступника командира роти "Беркута" Дмитра Садовника. Про це в коментарі Крим.Реалії повідомив начальник департаменту спецрозслідування Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк.

"Російська Федерація надала відповідь, що він є громадянином (Росії - ред.), йому надано громадянство і відмовлено у його видачі. Громадянство надано в грудні 2014 року", - заявив Горбатюк.

Він уточнив, що, за оперативною інформацією, Садовник досі перебуває в Криму, але офіційного підтвердження цього немає.

Відповідаючи на запитання, чому Інтерпол відмовляє у розшуку колишніх українських чиновників і правоохоронців, він заявив, що Інтерпол вважає події Євромайдану в Україні політичними, "бо підозрюваним, які так чи інакше пов'язані з владою, відмовляють в оголошенні у міжнародний розшук".

Нагадаємо, у вересні 2014 року екс-командир роти "Беркута" Дмитро Садовник, якого підозрюють у розстрілі 39 майданівців, втік з-під домашнього арешту, його оголосили в розшук. Пізніше з'явилася інформація, що він переховується на території анексованого Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram