ГоловнаСуспільствоПодії

У Львівській області контрабандні цигарки намагалися переправити дроном

Контрабандистами виявилися батько і син.

У Львівській області контрабандні цигарки намагалися переправити дроном
Фото: zahidnuy.kordon\Facebook

Прикордонники відділу "Краковець" у Львівській області затримали двох контрабандистів, які за допомогою квадрокоптера намагалися переправити сигарети за кордон у п'ятницю, 8 грудня. Про це повідомляє прес-служба Мостиського прикордонного загону.

"Прикордонники відділу "Краковець" отримали інформацію від польських колег про спостереження польоту безпілотного літального апарату через кордон. Прикордонники обох держав негайно розпочали пошук осіб, причетних до порушення кордону. Через деякий час прикордонники помітили мікроавтобус і двох чоловіків неподалік від кордону", - йдеться в повідомленні.

Під час перевірки мікроавтобуса виявили нашвидку складений квадрокоптер марки "Фантом" і три блоки сигарет, підготовлених для переміщення за допомогою дрона.

Чоловіки виявилися жителями Львівської області, 59-річний батько і 36-річний син. Їх затримали. Квадрокоптер і тютюнові вироби вилучила поліція.

Прикордонники склали протоколи про адміністративне правопорушення. Крім того, за фактом виявлення ознак кримінального злочину за ст. 282 КК "Порушення правил використання повітряного простору" прикордонники поінформували представників Нацполіції України.

Нагадаємо, минулого тижня українець намагався вивезти 100 тис. пачок контрабандних сигарет у пиломатеріалах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram