ГоловнаСуспільствоВійна

Двох українських військових поранено в Авдіївці, ще одного - біля Пісків

Бойовики стріляли на Донецькому і Приморському напрямках.

Трьох українських військових поранили в суботу, 30 вересня, в результаті бойових дій на Донбасі. У вечірньому зведенні штабу АТО повідомляють, що двоє бійців отримали бойові травми під час обстрілу південно-східної околиці Авдіївки, ще одного військового поранили в районі Пісків.

"З початку доби противник тричі відкривав вогонь з різних видів гранатометів і стрілецької зброї по українських захисниках на південно-східних околицях Авдіївки. Під час цих обстрілів о 12.45 двоє наших бійців отримали бойові травми. З цієї ж зброї проросійські найманці вночі били недалеко від шахти Бутівка. А близько 12:00 у результаті ворожого обстрілу укріплень сил АТО в районі Пісків отримав поранення один український військовослужбовець", - розповів спікер АТО Анатолій Стельмах.

На Приморському напрямку напруження зберігалося в районі Водяного, де тричі застосовували гранатомети і великокаліберні кулемети. Крім того, в суботу під ворожим вогнем опинилися опорні пункти ЗСУ поблизу Богданівки і Широкиного.

Одночасно з обстрілами українських позицій підтверджується недотримання противником мирних домовленостей. Бойовики продовжують гальмувати і процес відновлення інфраструктури Донбасу.

"На цей момент терміново потребують зміцнення протиаварійний захист дамби на фенольному заводі в Новгородському і газопроводи-відводи в Мар'їнці та Кримському. Ці об'єкти перебувають безпосередньо біля лінії розмежування. Невиконання відновлювальних робіт може призвести до загострення гуманітарної ситуації і загрози забруднення прилеглих ґрунтів по обидва боки лінії розмежування", - підкреслили в прес-центрі штабу АТО.

Нагадаємо, що 29 вересня на Донбасі поранили чотирьох військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram