ГоловнаСуспільствоВійна

За добу втрат серед військовослужбовців на Донбасі не було, - штаб

Бойовики 22 рази відкривали вогонь по позиціях сил АТО.

За добу втрат серед військовослужбовців на Донбасі не було, - штаб
Фото: Макс Левин

За минулу добу ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі суттєво не змінилася. Бойовики зменшили кількість обстрілів позицій військовослужбовців, не застосовували мінометів й іншого важкого озброєння.

Як повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці, збройні провокації з боку терористів зафіксовано лише в декількох точках.

Зазначають, що понад 60% обстрілів було зосереджено в Авдіївській промзоні і на підступах до селища Водяне.

На Донецькому напрямку ввечері і вночі бойовики двічі застосовували гранатомети і великокаліберні кулемети в районі Авдіївської промзони. Крім того, з гранатометів обстрілювали позиції ЗСУ на підступах до Майорська і Луганського. У відповідь на один із таких обстрілів українські військові єдиний раз на добу відкривали вогонь.

На Приморському напрямку терористи кілька разів застосовували великокаліберні кулемети на підступах до Водяного та Лебединського.

Усього бойовики 22 рази відкривали вогонь. Втрат серед сил АТО не було.

Нагадаємо, в неділю, 27 серпня, терористи здійснили 13 обстрілів.

23 серпня лідери "нормандської четвірки" - президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Росії Володимир Путін і президент України Петро Порошенко - підтримали рішення про "шкільне" перемир'я на Донбасі, починаючи з 25 серпня. Наступного дня Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на сході України домовилася про припинення вогню на Донбасі. Перемир'я приурочене до початку нового навчального року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram