ГоловнаСуспільствоПодії

Суд заарештував підозрюваного в убивстві біля київської синагоги

Жертвою злочинців був громадянин Ізраїлю.

Суд заарештував підозрюваного в убивстві біля київської синагоги
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Печерський районний суд Києва 25 серпня заарештував на два місяці 36-річного іноземця, якого підозрюють у вбивстві людини на вулиці Шота Руставелі біля синагоги. Жертвою злочинців увечері 23 серпня став 29-річний житель Єрусалима Шахрух Турсунов.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Києва, підозрюваний не має права на заставу, тому він перебуватиме під вартою щонайменше до 22 жовтня.

Його дії кваліфіковано за ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Підозрюваного затримали невдовзі після вбивства під час спроби втекти з місця скоєння злочину на автомобілі. Його причетність до вбивства підтверджується показаннями свідків і записами з камер відеоспостереження.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Слідчі Печерського управління поліції спільно з місцевою прокуратурою вживають заходів, що спрямовані на встановлення всіх обставин скоєного злочину, а також осіб, які також можуть бути причетними до його скоєння.

За даними ізраїльських ЗМІ, Турсунов був репатріантом з Узбекистану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram