ГоловнаСуспільствоВійна

На зустрічі Порошенка і Меттіса порушувалось питання миротворців на Донбасі

Україна хоче місію ООН з мандатом Ради безпеки.

Президент Петро Порошенко і міністр оборони США Джеймс Меттіс 24 серпня провели переговори в Києві, на яких в тому числі обговорювалося питання введення миротворців на Донбас.

Про це повідомив Порошенко під час підходу до журналістів.

Фото: president.gov.ua

"Ми з паном міністром обмінялися думками щодо посилення міжнародної присутності на Донбасі. Йдеться про можливе розгортання миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй з мандатом Ради безпеки ООН в окупованих районах Донецької та Луганської областей", - сказав він.

Порошенко впевнений, що міжнародна присутність сприятиме створенню належних умов безпеки для просування політичного треку мирного процесу. Нагадаємо, що Україна вже два роки просить ввести миротворців на Донбас.

На початку березня 2015 року президент Петро Порошенко підписав указ про звернення до Ради безпеки ООН з проханням про введення миротворців на Донбас. Документ ввів в дію рішення РНБО "Про звернення до Організації Об'єднаних Націй та Європейського Союзу щодо розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки".

У червні 2015 року було прийнято закон, який регулює питання проведення на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки в частині розширення підстав для допуску і перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України.

Через рік Україна висловила подив у зв'язку з бездіяльністю Радбезу ООН у відповідь на прямий запит Києва про розгортання в окупованих регіонах Донбасу миротворчої місії ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram