ГоловнаСуспільствоЖиття

У Сімферополі затримали пенсіонерів за одиночні пікети біля будівлі міськради (оновлено)

Люди похилого віку вийшли на підтримку заарештованого активіста Караметова.

У Сімферополі кілька пенсіонерів - жителів анексованого Криму - провели поодинокі пікети біля будівлі міської ради на підтримку заарештованого кримського активіста Сервера Караметова.

Про це повідомляють в соцмережах кримські адвокати і місцеві жителі.

14 серпня пройшли два одиночні пікети на підтримку Караметова. Про це повідомив у Фейсбуці активіст Рустем Усеїнов.

Він також опублікував фото, на якому чоловік тримає в руках плакат із написом: "Путін, наші діти не терористи і не екстремісти".

Фото: facebook.com/useinov.rustem

Також відео ще одного одиночного пікету розмістив на своїй сторінці кримський адвокат Едем Семедляєв.

Він також повідомив, що у відділення поліції доправили п'ятьох осіб: Ярикула Давлатова, Олександра Дьячкова, Сейтумера Сейтумерова, Сліма Тейфукова, Османа Облаєва.

Оновлення. Журналіст Шевкет Наматуллаєв повідомив про затримання 10 осіб, у тому числі правозахисниці Лілі Гемеджі.

Оновлення 14:49. Усього за одиночні пікети було затримано вісьмох осіб, четверо з них - люди похилого віку, кримські татари. Про це повідомляє кореспондент LB.ua з Криму. На цей момент відпустили всіх, крім 53-річного Ярикула Довлатова. Чоловік стояв із плакатом біля Верховного суду, де його й затримали. Його звинувачують у "порушенні встановленого порядку організації або проведення зборів" (ч.1 ст 20.2 КпАП РФ). Судити його будуть сьогодні в Залізничному суді Сімферополя.

Нагадаємо, 9 серпня підконтрольний РФ Залізничний суд Сімферополя засудив активіста Сервера Караметова до 10 діб адміністративного арешту за "опір співробітникам поліції". У зв'язку з цим прокуратура Криму порушила кримінальне провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram