ГоловнаСуспільствоПодії

1240 людей евакуювали в Києві з вокзалу через неправдиве повідомлення про мінування

Огляд будівлі й прилеглої території небезпечних предметів не виявив. 

1240 людей евакуювали в Києві з вокзалу через неправдиве повідомлення про мінування

У неділю ввечері через неправдиве повідомлення про мінування з Київського залізничного вокзалу  довелося евакуювати 1170 пасажирів і 70 співробітників залізниці, повідомляє столична поліція.

Огляд будівлі вокзалу і прилеглої території небезпечних предметів або речовин не виявив. Роботу вокзалу відновили близько 18:00.

Вирішують питання про порушення кримінального провадження. Кримінальний кодекс України містить окрему статтю 259 про свідомо неправдиве повідомлення про загрозу вибуху, вона передбачає до шести років для "жартівників". Але ризик потрапити за ґрати часто не відлякує псевдомінерів.

Нещодавно було встановлено, що близько 70 неправдивих повідомлень про терористичні акти в Україні зробив мешканець Новосибірська. Він зізнався в тому, що "мінував" СБУ, Міністерство оборони, Верховну Раду, Генпрокуратуру, Верховний cуд, Міністерство юстиції, Адміністрацію президента.

За даними правоохоронців, кожен виїзд вибухотехніків за повідомленням про мінування обходиться державі в 30 тис. гривень.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram