ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики поранили українського сапера, який перевіряв дорогу перед проїздом Хуга (оновлено)

Місія ОБСЄ так і не змогла проїхати по ній.

Бойовики поранили українського сапера, який перевіряв дорогу перед проїздом Хуга (оновлено)
Фото: facebook.com/ato.news

Уранці 10 серпня бойовики поранили українського сапера, який перевіряв дорогу між селом Пікузи (Комінтернове) і Маріуполь, де мав проїхати перший заступник голови моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг.

Про це повідомила прес-служба штабу АТО.

"О 7:40 бойовики почали обстріл позицій ЗСУ зі стрілецької зброї і з залученням снайперів, під час якого отримав поранення військовослужбовець ЗСУ, який здійснював обстеження вказаної ділянки дороги на наявність вибухонебезпечних пристроїв. Слід зазначити, що роботи з розмінування проводилися за наявних гарантій безпеки з боку НЗФ ОРДО, які були офіційно передані російською стороною СЦКК", - ідеться в повідомленні.

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації також підтвердила інформацію про обстріл безпілотника місії ОБСЄ, який було запущено для з'ясування мінної небезпеки.

"Александр Хуг і співробітники СММ ОБСЄ так і не змогли проїхати до Маріуполя за запланованим маршрутом", - наголошено в повідомленні.

Оновлення. У своєму традиційному вечірньому зведенні штаб АТО повідомляє, що цей військовий - єдиний поранений в четвер, хоча збройні провокації були і на інших ділянках фронту.

Вночі по позиціях в районі Широкиного стріляли з мінометів калібру 82 мм. На цьому ж напрямку під обстріл потрапили опорні пункти у Водяному.

На донецькому напрямку незаконні збройні формування застосували великокаліберні кулемети біля Майорська, а на луганському - міномети і гранатомети біля Новотошківського.

Нагадаємо, напередодні ОБСЄ повідомила про пошкодження камери місії на Донецькій фільтрувальній станції. Їй дозволили попрацювати тільки один день. Обстріл здійснювався з південного напрямку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram