ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харківській області з ініціативи ОДА побудують завод для переробки ТПВ

Будівництво планують завершити 2019 року.

У Харківській області з ініціативи ОДА побудують завод для переробки ТПВ
Юлия Светличная
Фото: сайт ХОДА

Уряд затвердив поданий Харківською обласною державною адміністрацією проект будівництва сучасного комплексу переробки твердих побутових відходів (ТПВ) у Дергачі (Харківська обл.). Відповідне розпорядження Кабінету Міністрів України опубліковано в середу.

Згідно з розпорядженням, затверджено проект будівництва комплексу для переробки твердих побутових відходів із системою збору, утилізації полігонного газу та виробництва електроенергії.

Загальна площа ділянки під будівництво - 39,6 га. Будівництво повинні завершити 2019 року.

"Це дозволить значно поліпшити санітарно-епідеміологічний стан м. Харкова, Дергачівського, Харківського та Золочівського районів Харківської області, а також екологічний стан території, прилеглої до нинішньої зони утилізації відходів", - йдеться в преамбулі до документа.

Проектом передбачено будівництво сучасного полігону твердих побутових відходів, рекультивацію нинішнього полігону ТПВ, монтаж систем збору полігонного газу та утилізації полігонного газу з виробництвом електроенергії і системою передачі виробленої електроенергії в мережу "Укренерго". Крім того, будуть побудовані лінії сортування роздільно зібраних відходів і змішаних відходів потужністю 40 і 80 тис. т на рік відповідно.

Голова Харківської ОДА Юлія Світлична в інтерв'ю газеті "День" назвала будівництво комплексу з переробки ТПВ, який не має аналогів в Україні, одним зі своїх ключових пріоритетів. "Це буде найсучасніший завод, який зможе в результаті переробки відходів виробляти електричну енергію", - зазначила Світлична.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram