ГоловнаСуспільствоЖиття

На Видубичах у Києві почали будувати нову транспортну розв'язку

Нова естакада спростить проїзд через Видубичі та скоротить там затори.

У Києві почалося будівництво нової транспортної розв'язки в районі Видубичів.

Про це повідомив колишній заступник міністра інфраструктури Олександр Кава в Фейсбуці.

За його словами, нова розв'язка доповнить уже існуючий шляхопровід і забезпечить проїзд транспорту з вулиць Михайла Бойчука (Кіквідзе) і Саперно-Слобідської на Столичне шосе і назад.

"Безумовно, ця естакада значно спростить проїзд через Видубичі та скоротить там затори", - написав Кава.

Фото: facebook.com/alexander.kava

З'їзд на Столичне шосе з боку Саперно-Слобідської був передбачений проектом розв'язки на Видубичах, але так і не був побудований. Як сказано в проекті будівництва на сайті інституту "Київдормістпроект", будівництво цієї розв'язки повинні були почати ще в 2013 році.

Фото: facebook.com/alexander.kava

Відзначають також, що певну складність при роботі над проектом додало те, що траса з'їздів проходить уздовж річки Либідь, включеної до переліку природних об'єктів, які оголошені заповідниками і пам'ятниками природи місцевого значення.

Нагадаємо, влітку минулого року влада Києва й області повідомила, що хоче відновити проект Великої кільцевої автомобільної дороги навколо столиці. Проект було заморожено в 2011 році. На цей момент дорога оточує лише правобережну частину столиці, а довжина експлуатованої ділянки становить 34,4 кілометри. Техніко-економічне обґрунтування будівництва виконає китайська держкорпорація China Road and Bridge Corporation (CRBC) за власні гроші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram