ГоловнаСуспільствоВійна

Двоє військових загинули, троє поранені за добу на Донбасі (оновлено)

Важке озброєння застосовувалося на Луганському напрямку.

Двоє військових загинули, троє поранені за добу на Донбасі (оновлено)
Фото: facebook.com/ato.news

24 червня, коли мало розпочатися нове перемир'я, в результаті бойових дій на Донбасі двоє військовослужбовців Збройних сил України загинули, один отримав поранення, ще двоє - бойові травми, повідомляє штаб АТО..

Оновлення. Спікер Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко на брифінгу уточнив, що військові загинули в результаті підриву на міні.

"Оперативна обстановка в районі проведення АТО залишається напруженою. Незважаючи на відносне зниження середньодобової кількості ворожих обстрілів, говорити про дотримання противником і без того хиткого перемир'я не доводиться. Упродовж минулої доби підрозділи російсько-терористичних військ 26 разів використовували зброю проти українських воїнів уздовж всієї лінії зіткнення. При цьому окупанти неодноразово застосовували і зразки озброєння, строго заборонені мінських угодами", - повідомляє штаб АТО.

На Приморському напрямку перемир'я протрималося практично до шостої години вечора, після чого загарбники до півночі кілька разів обстрілювали підрозділи ЗСУ, які тримають оборону в районі Широкиного і Павлополя. Для обстрілу бойовики використовували міномети калібру 82 мм, гранатомети різних модифікацій, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Всього на цьому напрямі вчора було зафіксовано сім ворожих збройних провокацій.

На Донецькому напрямку бойовики ще з ночі били по позиціях ЗСУ. Спочатку вони обстріляли один з опорних пунктів у південному передмісті Авдіївки зі стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів. З такого ж озброєння, а також з протитанкових гранатометів, противник на світанку вів вогонь по оборонних укріпленнях сил АТО поблизу Верхньоторецького. Увечері в районі Невельського "працював" ворожий снайпер. Майже водночас найманці обстрілювали позиції українських військових в районі Кам'янки з мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів і стрілецької зброї різних калібрів. Пізно ввечері під ворожий вогонь з гранатометів різних модифікацій і великокаліберних кулеметів потрапили опорні пункти в південному передмісті Авдіївки. Там же ворог застосував і протитанковий ракетний комплекс. Всього на Донецькому напрямку було зафіксовано вісім ворожих обстрілів.

На Луганському напрямку незаконні збройні формування скоїли найбільше обстрілів - 11. На початку доби бойовики обстріляли українських військових в районі Катеринівки з мінометів калібру 120 мм. З мінометів такого ж калібру, а також менш потужних - калібру 82 мм, 100-мм артилерії, противник ввечері двічі обстрілював оборонні укріплення сил АТО поблизу Троїцького. Крім того, протягом минулої доби бойовики порушували перемир'я біля Кримського, Новотошківського, Новоолександрівки і Новозванівки. Там вони переважно застосовували піхотне озброєння, а також били з БМП.

Нагадаємо, 21 червня Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі підтримала дотримання режиму тиші на час збирання врожаю, починаючи з 24 червня. Так зване "хлібне перемир'я" мало тривати в період збору врожаю з 00.00 24 червня по 31 серпня, проте було зірвано першого ж дня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram