ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові затримали банду серійних грабіжників

Її ватажок відсидів 15 років за вбивство двох міліціонерів.

У Харкові затримали банду серійних грабіжників

Управління карного розшуку Харкова і спецпідрозділ КОРД у понеділок, 19 червня, затримали шістьох осіб, підозрюваних у скоєнні збройних розбійних нападів на території  Харківської області й інших регіонів України.

Про це повідомила прес-служба ГУ НП у Харківській області.

Розробка цієї групи тривала майже півроку. Уперше в поле зору оперативників бандити потрапили на початку 2017 року. На Різдво троє з членів банди в масках зі зброєю увірвалися в приміщення одного з харків'ян. На очах маленької 10-річної дочки злодії катували її батьків, принижували саму дитину, заволоділи всіма цінними майном і втекли.

Ватажком банди був відомий у кримінальному середовищі 42-річний уродженець Донецької області. У 1996 році він опинився у в'язниці за вбивство двох співробітників міліції. Через 15 років вийшов на свободу і знову почав займатися кримінальним промислом. За кілька років він створив злочинну групу, учасники якої займалися розбійними нападами.

У понеділок під час реалізації оперативних матеріалів усіх зловмисників, яких раніше вже притягували до кримінальної відповідальності, затримали. Під час обшуків їхніх будинків правоохоронці вилучили два пістолети, один з глушником, ювелірні прикраси із золота, гроші, інші цінності.

Досудове розслідування проводять за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Зловмисників також відпрацьовують на причетність до скоєння аналогічних злочинів по всій країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram