ГоловнаСуспільствоПодії

Після завершення Маршу рівності в Києві постраждали 10 його учасників

Серед постраждалих - спостерігач акції і журналіст.

Після завершення Маршу рівності в Києві постраждали 10 його учасників
Фото: Макс Требухов

Після завершення Маршу рівності КиївПрайд-2017 у результаті нападів постраждали 10 учасників ходи.

Про це повідомила директор громадської організації "КиївПрайд" Руслана Панухник.

"Нам зараз відомо про сім випадків нападів на учасників Маршу рівності. Усього за ці сім випадків постраждали 10 осіб", - сказала вона. В одному випадку напад вчинили на двох учасників одночасно, в іще одному - напали на трьох. Одного з потерпілих госпіталізовано зі струсом мозку.

Панухнік також зазначила, що серед постраждалих - спостерігач акції і журналіст. При цьому вона зазначила, що напад на журналіста скоїли правоохоронці.

Нагадаємо, в неділю в Києві пройшов "Марш рівності КиївПрайд-2017". Учасники ходи зібралися на вулиці Володимирській перед Будинком вчителя і пройшли в сторону станції метро "Льва Толстого". Оскільки вулицю Володимирську біля університету Шевченка перекрили націоналісти, хід пішло в обхід - по бульвару Шевченка і Терещенківській. Поліцейські затримали шістьох супротивників маршу, які намагалися прорвати кордон правоохоронців. В ході затримання двоє поліцейських отримали легкі травми. Пізніше всіх шістьох затриманих відпустили.

Після Маршу кілька людей напали на громадянина Ізраїлю - учасника Маршу - і намагалися зірвати з нього символіку ЛГБТ. У конфлікт втрутилася поліція. Пізніше правоохоронці затримали одного з нападників на учасників Маршу на Контрактовій площі. У нього вилучили Балаклаву, ніж, газовий балончик і капу.

Правопорядок під час Маршу рівності забезпечували 5 тис. Поліцейських.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram