ГоловнаСуспільствоВійна

Троє військових отримали поранення в четвер на Донбасі

Зафіксовано майже 100 обстрілів.

Троє військових отримали поранення в четвер на Донбасі
Фото: facebook.com/ato.news/

За минулу добу російсько-окупаційні війська 94 рази обстріляли позиції Збройних Сил України на Донбасі. Унаслідок обстрілу було поранено трьох українських військовослужбовців.

Як зазначає штаб АТО, ситуація на Донбасі ускладнюється - противник застосовує важке озброєння, вогонь ведуть уздовж усієї лінії розмежування.

На Донецькому напрямку протягом доби найбільше вогневих ударів ворог завдав по позиціях під Авдіївкою і Шахтою Бутівка, обстрілюючи їх з великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем, мінометів калібру 82 мм і 120 мм. Зі ствольної артилерії калібру 122 мм противник вів вогонь по захисниках Зайцевого, а поблизу Новгородського українських воїнів обстрілював снайпер.

На Маріупольському напрямку епіцентром вогневих протистоянь залишається Широкине. По позиціях морських піхотинців ворог вів вогонь з гранатометів, зенітної установки, мінометів калібру 120 мм, танка, РСЗВ "Град-П". Захисників Мар'їнки противник обстрілював з танка, мінометів калібру 120 мм і 82 мм. Поблизу Красногорівки зафіксовано застосування мінометів калібру 120 мм і артилерійських систем калібру 122 мм, а в районах Водяного і Новотроїцького російсько-окупаційні війська вели вогонь з великокаліберних кулеметів і гранатометів.

На Луганському напрямку з мінометів калібру 120 мм і великокаліберних кулеметів були обстріляні позиції ЗСУ під Новозванівкою, а з гранатометів різних систем і кулеметів - позиції поблизу Кримського, Попасної і Новотошківки.

Щоб знизити вогневу активність супротивника, українські воїни неодноразово відкривали вогонь у відповідь.

Нагадаємо, в середу на Донбасі один військовий загинув, ще одного було поранено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram