ГоловнаСуспільствоПодії

У хабарника з Волинської облспоживспілки вилучили 675 тисяч гривень

Організація мала програти суд бізнесменові.

У хабарника з Волинської облспоживспілки вилучили 675 тисяч гривень
Фото: npu.gov.ua

Правоохоронці в п'ятницю затримали начальника одного з управлінь Волинської обласної спілки споживчих товариств. У його кабінеті знайшли 675 тисяч гривень, отримані як хабар.

"46-річний керівник структурного підрозділу облспоживспілки вимагав від приватного підприємця неправомірну вигоду за вирішення питання на його користь. Зокрема, надання відповідної документації, яка допоможе бізнесменові виграти суд проти обласної спілки споживчих товариств. За ці документи чиновник попросив "незначну" суму - 30 тисяч доларів США", - повідомляють на сайті Нацполіції.

Правоохоронці, як зазначають, задокументували "кожен корупційний крок" хабарника.

Під час затримання в кабінеті підозрюваного вилучили 675 тисяч гривень (в еквіваленті 25 тисяч доларів США).

Затриманому інкримінують ч. 4 ст. 368-3 (підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

Центральна спілка споживчих товариств України - всеукраїнська некомерційна організація. Існує з 1920 року, займається захистом інтересів споживчих товариств. Пайовиками об'єднання є більш ніж 500 тис. осіб, у його складі функціонують 10 тис. магазинів (80% розташовано в сільській місцевості), 3 тис. установ ресторанного бізнесу, 265 підприємств і цехів, 5 тис. об'єктів, які надають населенню побутові послуги. Має підрозділи в усіх областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram