ГоловнаСуспільствоПодії

У Херсонській області псевдопереселенцям виплатили 5 млн гривень

Два роки гроші отримували 600 жителів окупованих територій.

У Херсонській області псевдопереселенцям виплатили 5 млн гривень
Фото: gregorylee/Depositphotos

СБУ і прокуратура Криму виявили факти незаконного оформлення чиновниками в Херсонській області соціальних виплат псевдопереселенцям з Донбасу і Криму.

"Правоохоронці встановили, що операцію організували чиновники управлінь праці і соціального захисту населення і державної міграційної служби трьох районних адміністрацій. Під час перевірки співробітники спецслужби задокументували, що виплати в цих районах отримують близько 600 громадян з тимчасово окупованих територій, які продовжують на них проживати", - повідомляють на сайті СБУ.

За попередніми оцінками, за два роки псевдопереселенцям було незаконно нараховано понад 5 мільйонів гривень.

Відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем), ч. 3 і 4 ст. 191 (розтрата майна) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, на окупованих територіях Донецької і Луганської областей не виплачують українських пенсій і соцвиплат. Щоб їх отримати, жителям необхідно виїхати на контрольовану Україною територію і постійно там проживати. На практиці ж частина жителів "ДНР" і "ЛНР" лише реєструються в Україні, але жити повертаються назад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram