ГоловнаСуспільствоВійна

ГУР: бойовики "відсвяткували" 23 лютого самогубством

У результаті обстрілу загинули 3 бойовики.

ГУР: бойовики "відсвяткували" 23 лютого самогубством
Фото: cont.ws/post/91594

Українська розвідка встановила факти самогубства бойовика після святкування так званого Дня Захисника Вітчизни.

Про це йдеться у зведенні Головного управління розвідки.

"У зв'язку з різким збільшенням кількості випадків вживанням алкоголю і небойових втрат особового складу з'єднань і частин 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ВС РФ під час святкування "Дня захисника Вітчизни" російським окупаційним командуванням заборонено звільнення особового складу за межі підрозділів. Незважаючи на зазначені заходи, і далі мають місце випадки самогубств військовослужбовців", - наголошується в повідомленні.

За даними української розвідки, командування 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК намагається приховати факт самогубства військовослужбовця з використанням гранати шляхом документального оформлення його звільнення попереднім числом.

"24 лютого в Києві скоєно самогубство військовослужбовцем зі складу окремої роти безпілотних літальних апаратів (Донецьк) 1 АК. Командири підрозділів російських окупаційних військ з метою підтримання дисципліни вдаються до самосуду і побиття тих підлеглих, які відмовляються виконувати накази", - наголошується в повідомленні.

Командир одного з підрозділів 7 окремої мотострілкової бригади (Брянка) 2 А завдав тяжких тілесних ушкоджень двом бойовикам за вживання спиртних напоїв.

Нагадаємо, раніше бойовики "11 окремого механізованого полку (Донецьк) 1 АК" обстріляли власні позиції в районі населеного пункту Спартак. В результаті обстрілу загинули 10 бойовиків, а ще двоє отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram