ГоловнаСуспільствоЖиття

Інцидент на Чонгарі вичерпано, - Чубаров

Військові та поліція покинули територію розташування кримськотатарського батальйону.

Інцидент на Чонгарі вичерпано, - Чубаров
Фото: EPA/UPG

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради Рефат Чубаров, повідомив, що інцидент у Чонгарі Херсонської області вичерпано, а військовослужбовці залишили територію громадського об'єднання.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Інцидент на Чонгарі вичерпано, але він не міг не трапитися, оскільки невиправдано довго затягнулося прийняття рішення про створення в складі ЗСУ або Національної гвардії окремого кримськотатарського військового підрозділу, в якому могли б служити громадяни України - жителі Криму, як кримські татари, так і особи інших національностей", - написав Чубаров.

За його словами, представники організації "Аскер" проводили військову підготовку, сприяли прикордонній і митній службам України на КПП "Чонгар", "Чаплинка" і "Каланчак".

Разом із тим, Чубаров зазначає, що постійний цивільний контроль організації "Аскер" був, "м'яко кажучи, незручний" для зазначених відомств.

"Добре те, що інцидент вичерпано, але погано те, що деякі з числа винних військовослужбовців вдалися до вигаданих версій, спрямованих проти кримських татар. Такі дії ми будемо рішуче припиняти", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні в селі Чонгар люди у військовій формі зайшли на базу кримськотатарського батальйону імені Номана Челебіджихана і роззброїли його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram