ГоловнаСуспільствоВійна

УПЦ МП проведе у всіх храмах панахиди за захисниками Донецького аеропорту

Служби організовані з особистого благословення митрополита Онуфрія.

УПЦ МП проведе у всіх храмах панахиди за захисниками Донецького аеропорту
Фото: Сергей Нужненко

В суботу-неділю всі храми УПЦ Московського патріархату проведуть панахиди за захисниками Донецького аеропорту.

Про це повідомила прес-служба УПЦ МП.

"21-22 січня 2017 року у зв'язку з Днем пам'яті захисників Донецького аеропорту з благословення блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у всіх монастирях і парафіях Української православної церкви [Московського патріархату] буде відправлено панахиди за загиблими воїнами. Відповідний циркуляр був спрямований всім єпархіальним преосвященним Української православної церкви", - йдеться в заяві церкви.

Раніше УПЦ МП неодноразово звинувачували в тому, що її священики симпатизують проросійським бойовикам на Донбасі. Митрополит УПЦ Олександр Драбинка в інтерв'ю LB.ua нещодавно визнав, що "більшість тих, хто симпатизував українській національній ідеї, зараз перебувають в Київському патріархаті", а "УПЦ перетворилася на якийсь острівець російської ідентичності".

Нагадаємо, що два роки тому після 242 днів оборони українські військові залишили Донецький аеропорт, який був повністю зруйнований в результаті бойових дій. За останні дні там загинули близько 60 бійців. 22 січня 2015 року будівля нового терміналу остаточно впало.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram