ГоловнаСуспільствоПодії

У під'їзді багатоповерхівки в Дніпровському районі Києва стався вибух (оновлено)

У поштову скриньку догхантера підклали гранату.

У Дніпровському районі Києва в житловому будинку стався вибух. За попередніми даними, в поштовій скриньці вибухнула граната, повідомляє відділ комунікації ГУНП Києва.

Вибух стався в під'їзді на вулиці Луначарського ввечері 12 січня. На місці події правоохоронці встановили, що місцевий житель 1978 року народження вирішив перевірити поштову скриньку. Коли він її відкрив, то почув підозрілий звук і впав. При цьому пролунав вибух. В результаті чоловік отримав незначні пошкодження.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Потерпілий від госпіталізації відмовився. За словами жителя будинку, який став свідком події, чоловік був більше наляканий, ніж поранений.

Проводиться огляд місця події, працюють експерти-вибухотехніки. За попередніми висновками, могла вибухнути граната РГД-5.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Розпочато кримінальне провадження. Слідчі кваліфікують подію як замах на вбивство (ст.15 ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України). Поліція встановлює обставини події.

Оновлено. Телеканал "112 Україна" повідомляє, що граната лежала в поштовій скриньці брата відомого київського догхантера (вбивці бездомних собак) Олексія Святогора, який також прописаний за цією адресою.

"Почув звук, схожий на петарду. Дуже різко відчинилися дверцята, я побачив відірвану нитку, присів і почав відходити від ящика. У той момент пролунав вибух. Від вибуху мене оглушило на пару хвилин", - розповів Євген Святогор.

Раніше в четвер на заводі в Києві вибухнула піч для вирощування кристалів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram