ГоловнаСуспільствоЖиття

Стали відомі переможці конкурсу Samsung Photographers Award Новости компаний

Понад 1100 власників смартфонів Samsung Galaxy випробували свої сили в конкурсі під слоганом "Шедеври в фокусі Galaxy".

Щоб стати хорошим фотографом, не обов'язково знімати на дорогий громіздкий фотоапарат. І учасники конкурсу "Samsung Photographers Award" довели це. Яскраві знімки, зроблені за допомогою смартфонів лінійки Galaxy, здивували не лише інтернет-користувачів, а й експертне журі.

У період конкурсу будь-який повнолітній власник смартфона лінійки Galaxy міг узяти участь, завантаживши фото на сайті galaxyphoto.com.ua. 1133 мобільних фотографи, більш ніж 3500 фотографій і 34 000 голосів - усі ці цифри свідчать про успіх ініціативи від компанії "Samsung Electronics Україна".

Кожен учасник міг спробувати свої сили в чотирьох категоріях. Перша з них - "Знімай у русі". У цій категорії брали участь фотографії з об'єктами, відображеними в русі. Друга рубрика - "Відкрий внутрішнього пейзажиста". Спеціально для нічних кадрів було створено рубрику "Засвіти нічне життя". А любителі селфі могли подати свої роботи в категорію "Захоплюватися своїм look'ом".

10 фотографій, які набрали найбільшу кількість лайків у своїй категорії, потрапили в шорт-лист.

Із цих шорт-листів представники експертного журі вибрали чотирьох переможців. Усі вони отримали в подарунок флагманський смартфон Samsung Galaxy S7 edge.

На сайті конкурсу також можна почитати блоги членів експертного журі. Блоги наповнені унікальними порадами та секретами створення мобільних фотографій. Завдяки ним відвідувачі сайту взяли на озброєння чимало корисних хитрощів.

До слова, членами журі Samsung Photographers Award стали справжні експерти в галузі створення фотографій: фотограф, журналіст, автор і ведучий програми "Світ навиворіт" на телеканалі "1+1" Дмитро Комаров; фотограф, кінооператор і режисер Дмитро Перетрутов; журналіст, телеведуча Валерія Гузема, а також Саша Ляпота - мобільний фотограф і головний редактор медіа-групи komandda.com.

"Я завжди говорив, що знімає не камера, а фотограф. А щоб зробити шикарну фотографію, не обов'язково потрібен найкрутіший фотоапарат. Головне - відчуття кадру і бажання знімати, - вважає Дмитро Комаров. - Конкурс мобільної фотографії Samsung 2016 підтвердив, що мобільним телефоном можна зробити справжні шедеври. До нас надійшли тисячі фотографій. Дуже живих і дійсно талановитих. Чесно кажучи, вибрати було дуже складно. Іноді я дивився на знімок, зроблений телефоном Galaxy, і думав: «Ну чому, чому це гірше фотоапарата?». З тим, як стрімко сьогодні розвивається техніка, смартфон у кишені часто може замінити навіть професійну камеру. Вітаю переможців, і до зустрічі в нових фотоконкурсах!"

"Так багато хочеться встигнути в житті! Хочеться займатися творчістю. Хочеться бути то фотографом, то музикантом. То художником, то журналістом, - розповідає Дмитро Перетрутов. - У наш час усе важче шукати виправдання своєї лінії і небажання розвиватися: якщо в тебе є сучасний смартфон, то ти вже потенційний фотограф, музикант, журналіст або художник. Просто дій!"

"Справжня фотографія - це завжди цікава історія. Як на мене, головне в знімку - це увічнити якийсь особливий момент. Для мене була велика честь оцінювати фотографії цього конкурсу, - ділиться досвідом Валерія Гузема. - Насправді, у кожного фіналіста є своє бачення, і вибирати серед них було дуже складно. Я віддала би перемогу буквально кожному фіналісту. Спасибі компанії Samsung за можливість для кожного учасника проявити себе і, звісно ж, отримати заповітний приз - Galaxy S7 edge. Вітаю переможців, бажаю не боятися експериментувати і ловити найвдаліші ракурси".

"Дуже добре, що такі конкурси почали проводити не просто ентузіасти, а й великі компанії, - зауважив Саша Ляпота. - Так фотографія стає ще популярнішою, а головне - люди дізнаються, що фотографувати можна не тільки на дорогі дзеркальні камери з іще дорожчими скельцями, а й на смартфон, який завжди при тобі. Головне - що є в голові, і бажання бачити незвичайне у звичайних речах. Бажаю кожному з переможців розвиватися, подарунки їм обов'язково допоможуть у цьому".

Переможцями стали Андрій Селеверстов, Галина Пустовойт, Віталій Петрик і Тетяна Сивак.

"Так, звичайно, конкурс був крутим, з цікавістю стежив за роботами у всіх категоріях. А гідних робіт було чимало, особливо серед пейзажного фото, - зазначає Андрій Селеверстов, який переміг у категорії "Захоплюватися своїм look'ом". - Цей конкурс показав, наскільки можливості мобільної фотографії зробили крок уперед. Природно, в умілих руках телефон перетворюється на потужний інструмент для творчості".

"Майбутнє мобільної фотографії перетворилося на справжнє. Дуже багато привілеїв у телефону, він легкий, він завжди під рукою - це значно зручніше, ніж носити з собою фотоапарат", - ділиться думками Галина Пустовойт, переможець конкурсу Samsung Photographers Award в категорії "Відкрий внутрішнього пейзажиста".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram