ГоловнаСуспільствоОсвіта

Студенти університету Драгоманова припинили протест

Приміщення пообіцяли звільнити до обіду 10 листопада

Студенти університету Драгоманова припинили протест
Фото: Маргарита Тулуп

Студенти Національного педагогічного університету імені Драгоманова припинили протест в одному з приміщень ВНЗ по вулиці Бульварно-Кудрявській, 49, яке вони займали шість днів, щоб не допустити його оренду меблевим магазином. Про це повідомив голова студради НПУ Лев Левицький на своїй сторінці у фейсбуці.

Адміністрація університету офіційно підтвердила відсутність договорів про оренду за адресою і взяла на себе зобов'язання дослухатися до думки студентства.

Також студентів поінформували про те, що попередній орендар приміщення дійсно з'їхав, залишивши після себе борг у розмірі 302 818 грн 95 коп. Ректор Віктор Андрущенко пообіцяв, що приміщення буде віддано під навчально-просвітницькі проекти на конкурсних засадах. Ректор також погодився на публічну зустріч зі студентами, яка відбудеться в Міжнародний день студента, 17 листопада, о 14:00 в актовій залі центрального корпусу.

"Єдине, чого ми досі не отримали, то це документів про оренду інших приміщень університету, звітів служб, які перевіряли діяльність НПУ, і копій трудових книжок працівників Гамули і Біденка. Остання вимога не зовсім законна, оскільки вони відмовилися надавати особисту інформацію, що як мінімум дивно, якщо не підозріло. Перші два пункти будуть виконані за допомогою депутатських запитів, тому наполягати на них не було сенсу. Запити вже в процесі", - написав Левицький.

Голова студради пообіцяв, що студенти звільнять приміщення до обіду 10 листопада: "Наша боротьба переходить у площину офіційних запитів, діалогу і документообігу. На цьому #НПУпротест не закінчується, а еволюціонує", - написав він.

Нагадаємо, раніше ректорат університету Драгоманова не зміг домовитися зі студентами-протестувальниками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram