ГоловнаСуспільствоПодії

Прокуратура прокоментувала обшук у бункері з макетами зброї

Силовики вилучили тільки те, що може використовуватися за призначенням.

Прокуратура прокоментувала обшук у бункері з макетами зброї
Фото: http://mvs.gov.ua

Київська прокуратура прокоментувала обшук на складі інтернет-магазину "Історична зброя", який торгує так званими ММГ - макетами зброї масогабаритними.

Як йдеться в фейсбуці прокуратури, макети зброї насправді не вилучалися. На експертизу відправлено тільки ті предмети, які за своїми технічними характеристиками можуть бути боєприпасами або зброєю і використовуватися за призначенням. Йдеться про 20 ящиків з предметами, схожими на боєприпаси до різної зброї, а також про предмети, схожі на кулемети, протитанкові міни і гармати. Крім того, вилучено деталі до зброї, а саме стовбури і відвідні пружини до затворів.

За результатами експертизи буде вирішуватися питання про правову кваліфікацію правопорушення.

Прокуратура також зазначає, що за місцем обшуку було знайдено приміщення, де проходив ремонт і переробка зброї. Стверджується, що власник складу не надав документів про законність походження предметів, знайдених в бункері-складі, а також про покупку устаткування для переробки зброї.

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Нагадаємо, 4 листопада прокуратура і поліція повідомили про те, що в одному з дачних селищ під Києвом виявлено підземний бункер зі зброєю, серед якого був навіть БТР.

Пізніше виявилося, що це склад інтернет-магазину, який торгує ММГ. Це справжня зброя, яка після конструктивних змін втратила можливість зробити бойовий постріл.

Як наголошується на сайті магазину, ММГ зовні нічим не відрізняється від бойової стрілецької зброї, оскільки пошкодження, які завдаються для виключення можливості бойового пострілу, настільки незначні, що не видно неозброєним оком. Тільки фахівець може відрізнити макет від бойової одиниці зброї під час огляду.

Макети є предметом господарсько-побутового призначення або сувенірною продукцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram