ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 38 обстрілів у п'ятницю

Найбільше випадків було на маріупольському напрямі.

За минулу добу бойовики "ДНР" і "ЛНР" 38 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових на Донбасі, що трохи більше, ніж у четвер. Про це свідчить ранкове зведення штабу АТО.

Найбільше випадків, а саме 25, було на маріупольському напрямі.

Стріляли в Павлополі та Новотроїцькому (стрілецька зброя і гранатомети), біля Красногорівки (міномети калібру 82-мм), в районі Тарамчука, Водяного, Талаківки (міномети калібру 120-мм), біля Гнутового (кулемети і міномети обох калібрів), в Старогнатівці (озброєння БМП), Широкиного (стрілецька зброя, гранатомети, міномети і ствольна артилерія калібру 120 і 152 мм).

На донецькому напрямку бойовики 8 разів відкривали вогонь. Він вівся по позиціях біля Опитного (стрілецька зброя), Луганського (озброєння БМП), Троїцького, Верхньоторецького і Кам'янки (стрілецька зброя, кулемети і гранатомети). Різні зразки озброєння, зокрема міномети калібру 82-мм, бойовики застосовували також в Зайцевому й Авдіївці.

На луганському напрямку було зафіксовано 5 провокацій. У напрямку Новоолександрівки стріляли з протитанкових ракетних комплексів, в Лопаскіному і Кримському - з гранатометів різних систем. Позиції в Троїцькому обстріляли з мінометів калібру 82-мм, а в Новозванівці - з мінометів 120-мм калібру.

Нагадаємо, в четвер на Донбасі загинув один український військовослужбовець, двоє отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram