ГоловнаСуспільствоЖиття

Лікарі ПДМШ допомогли висадити сад у Станиці Луганській

Медики визначили своєю місією не тільки лікувати, а й руйнувати стіну недовіри.

Лікарі ПДМШ допомогли висадити сад у Станиці Луганській

Лікарі Першого добровольчого мобільного шпиталю (ПДМШ) ім. Миколи Пирогова стали активними учасниками перетворення пустиря в Станиці Луганській на фруктовий сад. Про це повідомив керівник бригади лікарів ПДМШ, яка в рамках 19-ї ротації працює в місцевій Центральній районній лікарні, дерматовенеролог Геннадій Сябренко.

За словами Геннадія, ідея посадити сад виникла спонтанно, коли група лікарів після роботи приєдналася до розмови кількох місцевих жителів, які міркували над тим, як би впорядкувати невеликий пустир на території селища.

"Скільки було посаджено дерев? Ми не рахували, але кожен посадив щонайменше одне", - зазначив Геннадій Сябренко. Він також розповів, що фізична праця супроводжувалася наданням лікарських консультацій і завершилася запрошеннями лікарів додому на трав'яні чаї.

За словами Сябренка, поряд із наданням медичної допомоги на Сході, де катастрофічно не вистачає лікарів, місія ПДМШ також полягає в тому, щоб зруйнувати стіну недовіри між людьми з різних регіонів України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram