ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 47 обстрілів за добу

Застосовувалася великокаліберна зброя.

Штаб АТО нарахував 47 обстрілів за добу
Фото: EPA/UPG

За минулу добу російсько-окупаційні війська 47 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових на Донбасі.

Як повідомляє штаб АТО, на Маріупольському напрямку відбулося 27 обстрілів, у тому числі із застосуванням важкого озброєння. Зокрема, зі ствольної артилерії 152-го калібру по захисниках Талаківки і Бердянського [в повідомленні, мабуть, помилково зазначено Бердянськ], а з 122-го калібру - по Широкиному. Крім того, окупанти активно використовували озброєння калібрів 120 мм і 82 мм. Під вогнем з мінометів опинилися позиції сил АТО в районах Водяного, Широкиного, Мар'їнки, Талаківки. У напрямку Павлополя і Гнутового обстріли підрозділів Збройних Сил України здійснювалися з використанням озброєння БПМ, гранатометів, кулеметів, стрілецької зброї.

На Луганському напрямку зафіксовано 17 порушень режиму тиші. Ворог обстрілював Новозванівку, Новоолександрівку, Попасну з озброєння різного калібру, посилюючи інтенсивність вогню мінометами 120 і 82 мм.

На Донецькому напрямку російсько-окупаційні війська тричі обстрілювали сили АТО. В Авдіївці окупанти застосували міномети 82-го калібру, а в Зайцевому - 120-міліметровий калібр.

Нагадаємо, в неділю на Донбасі були поранені четверо українських військових, загиблих не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram