ГоловнаСуспільствоЖиття

Жителі прифронтового Чермалика підняли над селом прапор України

Сьогоднішню ніч жителі села провели в підвалах через обстріли.

Жителі прифронтового Чермалика підняли над селом прапор України
Фото: Пресс-служба полиции

Сьогодні в селі Чермалик Донецької області урочисто підняли державний прапор.

Про це повідомляють на сайті обласного управління Нацполіції.

Разом з жителям в урочистому заході брали участь поліцейські. Зазначають, що в невеликому селі, розташованому практично на лінії бойових дій, мешкає близько 1600 осіб.

"Третій рік вони живуть, працюють, вчаться під снарядами бойовиків... Напередодні жителі з натхненням готувалися до свята. Про те, наскільки важливий для них цей день, красномовно свідчить один факт - щоб пофарбувати флагшток на даху сільради, потрібно було вийти в зону дії ворожого снайпера. Вони це зробили", - наголошено в повідомленні.

Фото: Прес-служба поліції

Сьогоднішню ніч люди також провели в підвалах. А вранці, незважаючи на шестигодинний обстріл бойовиків, жителі Чермалика зібралися на площі біля сільради, щоб відзначити День прапора і 25-річчя незалежності України.

"Дорослі і діти з маленькими прапорцями вийшли на вулицю, щоб показати терористам, що Чермалик - це Україна. Безпеку жителів забезпечували поліцейські патрулі. У разі найменшої загрози правоохоронці були готові швидко евакуювати людей", - повідомили в поліції.

Фото: Прес-служба поліції

Фото: Прес-служба поліції

Нагадаємо, сьогодні Україна відзначає День Державного Прапора. Вранці президент Петро Порошенко взяв участь в урочистому піднятті прапора на Софійській площі в Києві, а потім вирушив на Донбас, щоб передати військовим техніку й озброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram