ГоловнаСуспільствоЖиття

Влада Києва підтвердила законність будівництва в районі Голосіївського парку

Земельна ділянка була виділена "Авеста-Буд" на законних підставах.

Влада Києва підтвердила законність будівництва в районі Голосіївського парку
Фото: Микола Даневич

Влада Києва підтвердила легітимність документів компанії-забудовника "Авеста-Буд" на оренду землі і проведення будівельних робіт у районі Голосіївського парку.

Про це повідомляє "КиївВлада" з посиланням на виступи голови Голосіївської РДА Наталії Бондар.

"Давайте дивитися за останніми фактами - від 13 липня 2016 року Київрада і постійна комісія з питань містобудування та землеустрою Києва випискою з протоколу, підписаною Олександром Міщенком (голова постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування, - KV) і секретарем комісії Іваном Картавим, підтверджує абсолютну законність тих умов, які були видані безпосередньо компанії. У компанії-забудовника дійсно є всі документи, які підтверджуються прокуратурою і поліцією, і навіть є рішення двох судів, які підтверджують легальну видачу цієї земельної ділянки", - сказала голова Голосіївської РДА.

На зборах також були присутні адвокати компанії-забудовника, депутати Київради, директор НП "Голосіївський" та група активістів.

Слідчий Голосіївського РУ ГУ МВС, якого призначено вести справу, підтвердив слова Бондар.

"Земельна ділянка була виділена "Авеста-Буд" на законних підставах. НП "Голосіївський" на письмовий запит щодо земельної ділянки не відповів", - сказав він.

19 серпня в Голосіївській РДА відбулося засідання з питання правомірності проведення будівельних робіт на земельній ділянці недалеко від урочища "Бичок", прилеглій до території Голосіївського парку. Приводом до слухання послужив конфлікт між керівництвом парку і компанією-забудовником. Документи на оренду згаданої ділянки ще в 2010 році були оформлені на компанію "Авеста-Буд".

Нагадаємо, в березні забудовника зобов'язали обгородити Голосіївський природний парк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram