ГоловнаСуспільствоОсвіта

У початковій школі скасували оцінки за каліграфію

Навчання дітей у 1-4 класах буде менш регламентованим.

У початковій школі скасували оцінки за каліграфію

Міністерство освіти видало наказ, яким скасувало низку вимог до учнів 1-4 класів.

Про це повідомляють на сайті міністерства.

По-перше, оцінки більше не будуть озвучувати на батьківських зборах або вивішувати публічно у вигляді різноманітних рейтингів.

По-друге, скасовано оцінки за каліграфію.

По-третє, скасовано регламентування підписів зошитів і щомісячну оцінку за їх ведення.

По-четверте, домашні завдання не ставитимуть на вихідні, святкові та канікулярні дні. У перших класах домашніх завдань не повинно бути зовсім, у другому класі - не більше, ніж дитина може виконати самостійно за 45 хвилин, у третьому класі - за 1 годину 10 хвилин, у четвертому класі - за 1 годину 30 хвилин.

По-четверте, оцінки в першому класі ставити не будуть, у другому класі таке теж можливо за рішенням педагогічної ради школи.

По-п'яте, до предметів, які не оцінюються за бальною системою протягом усього початкової школи, додано "Трудове навчання" та "Я у світі". Загалом за бальною системою в 1-4 класах не будуть оцінюватися "Інформатика", "Музичне мистецтво", "Образотворче мистецтво", інтегрований курс "Мистецтво", "Основи здоров'я", "Фізична культура", "Я у світі" та " Трудове навчання".

По-шосте, в перших класах до формування досвіду письма рекомендується користуватися простим олівцем. На розсуд учителя допускається виправлення або гумкою, або закресленням. При цьому наявність акуратних виправлень, здійснених самою дитиною, не спричинить зниження бала. Час і етап переходу на кулькову ручку визначатиме сам учитель індивідуально для кожної дитини.

По-сьоме, вчителям не рекомендують користуватися червоною ручкою під час перевірки письмових робіт у першому класі.

Нагадаємо, Міносвіти вважає, що нововведення допоможуть дітям не боятися робити помилки, натомість сформують у них позитивне сприйняття навчального процесу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram