ГоловнаСуспільствоВійна

Військові нарахували 42 обстріли на Донбасі за добу

Половина порушень - на Маріупольському напрямку.

Військові нарахували 42 обстріли на Донбасі за добу

За минулу добу російські окупаційні війська 42 рази обстріляли позиції сил АТО, в тому числі зі зброї заборонених калібрів.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 21 ворожий обстріл. Збройні провокації із застосуванням 120- і 82-мм мінометів, кулеметів великого калібру і гранатометів зафіксовані в Широкиному, Тарамчуку, Водяному і Павлополі. По позиціях у Березовому, Старогнатівці та Талаківці ворог відкривав в основному кулеметний вогонь. БМП супротивник застосував по укріпленнях у Широкиному, а зенітні установки - в Чермалику. У Старогнатівці та Мар'їнці вогонь вели зі стрілецької зброї. Під прикриттям темряви в районі Мар'їнки активізувався ворожий снайпер, повідомляє штаб АТО.

На Донецькому напрямку супротивник відкривав вогонь 15 разів. Гранатометному, кулеметному і мінометному вогню окупанти піддали лінію оборони в районі Авдіївки та Луганського. По укріпленнях Світлодарської дуги вогонь відкривали з 120 мм і 80 мм калібру, великокаліберних кулеметів і зенітних установок. У Ленінському ворожий вогонь вели з великокаліберних кулеметів. У Верхньоторецькому і Зайцевому збройні провокації тривали із застосуванням стрілецької зброї. Поблизу Верхньоторецька зафіксовано активність снайпера.

У Луганській області стріляли з гранатометів по позиціях військових у Жовтому, Новоолександрівці, Новозванівці та Попасній. У Попасній супротивник також застосовував міномети калібру 82 мм.

Нагадаємо, в середу на Донбасі загинув один український військовий, ще четверо отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram