ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 70 разів обстріляли позиції військових у зоні АТО на всіх напрямках

Обстановка на Донбасі загострилася.

Бойовики 70 разів обстріляли позиції військових у зоні АТО на всіх напрямках
Фото: EPA/UPG

Бойовики в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі активізувалися на всіх напрямках. За минулу добу було зафіксовано 70 обстрілів сил АТО, в тому числі з забороненого мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє прес-центр АТО в Фейсбуці.

Найскладнішою, як і раніше, залишається ситуація на Донецькому напрямку. Терористи застосовували артилерію великих калібрів і міномети, обстрілюючи позиції військових в Авдіївці та Пісках. Із забороненої 120-міліметрової зброї бойовики били по Троїцькому. З мінометів, кулеметів і гранатометів різних систем, стрілецької зброї обстріляли населені пункти в районі Горлівки. Біля Нижнього Лозового сепаратисти застосували броньовані машини піхоти. У Світлодарську та Майорську працював ворожий снайпер.

На Маріупольському напрямку було "спекотно" в Водяному, Мар'їнці та Красногорівці, які були обстріляні з мінометів різних калібрів. У Красногорівці ворог застосував БМП. Біля Широкиного, Гранітного і Талаківки - вів вогонь по українських опорних пунктах із мінометів, великокаліберних кулеметів, гранатометів і стрілецької зброї.

"Близько 19:00 поблизу Мар'їнки супротивник зробив спробу прориву українських позицій двома диверсійними групами на різних напрямках. Українські військові дали гідну відсіч. Завдяки злагодженим діям особового складу ворог відступив на свої початкові вогневі позиції. Втрати супротивника становили близько 8 осіб. Втрат серед українських військових немає", - відзначили в штабі.

Із настанням темної пори доби бойовики почали обстріл на Луганському напрямку. В районі Новоолександрівки та Кримського терористи застосували БМП, 122-міліметрову артилерію, міномети 120 мм і 82 мм калібру, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю, працював снайпер.

Нагадаємо, в суботу окупаційні війська 23 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram